לשון הרע

לשון הרע

השמצה מתרחשת כאשר הצהרה המתייחסת לאדם משפטי הניתן לזיהוי מתפרסמת לצד שלישי אשר גורמת או עשויה לגרום נזק רציני למוניטין של האדם המזוהה. ניתן להסיק מפגיעה חמורה במוניטין מהמילים שפורסמו.

איך מגלים פגיעה במוניטין | לשון הרע

כדי שהתובע יגלה פגיעה קשה במוניטין; נקודת המוצא היא כי ההצהרות עליהן התלוננו מתקבלות כשגויות – זה פתוח בפני הנתבעת לטעון כי ההצהרות עליהן התלוננו נכונות, אולם הנטל מוטל על הנתבעת להראות זאת.

מה זה הכפשות? |

על פי עורך דין לשון הרע הדבר מתייחס לפרסום זמני, בדרך כלל מילים מדוברות, אך הוא יכול להרחיב גם לצורות ביטוי אחרות שאינן מוקלטות לצמיתות. ניתן לומר שיש הבדל בין הכפשות ללשון הרע אך לא כאן המקום להרחיב עליהם.

מה זה דיבה? |

שלא כמו לשון הרע שחולף בצורה מסוימת,, דיבה הוא כמעין לשון הרע והוא קבוע ומתייחס לרוב למילים כתובות. כמובן שגם כן ישנם ההבדלים השונים שיש לבדוק בין מקרה זה למקרה אחר וכל מקרה לגופו.

האם אוכל להביא תביעה בגין הצהרות המתפרסמות באופן מקוון?

כן, הצהרות לשון הרע שמתפרסמות ברשת, מטופלות באותו אופן כמו הצהרות לשון הרע שפורסמו בעיתון. עם זאת, בעקבות חקיקת חוק לשון הרע 2013, מפעילי אתרים זוכים להגנות נוספות בנסיבות בהן אינן אחראיות לפרסום ההצהרות עליהן התלוננו והן פעלו בהתאם לדרישות הרגולציה שלהן.

את מי אני תובע בגין הוצאת דיבה ומה אם אני לא יודע את זהות המו"ל? |

אם אינכם יודעים את זהותו של האחראי לפרסום הצהרות השמצה, לדוגמה אם ההצהרות מופיעות בבלוג אנונימי, יתכן שנוכל להגיש בקשה לצו גילוי מוקדם נגד צד שלישי אשר אכן יודע את הזהות של גורם העוול בפועל.

נכתב בשיתוף עורך דין אהוד פאי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *